– Rett før klokken 22.30 fikk vi en telefonstorm fra beboere øst og sør for Trondheim med melding om at de hadde kjent rystelser i bakken. Det varte i cirka 30 sekunder, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge en automatisk registrering fra det uavhengige forskningsinstituttet Norsar hadde jordskjelvet en styrke på 2.0, og hadde sitt episenter 17 kilometer øst for Orkanger.

Pågangen inn til politiet var så stor at ikke alle som ringte fikk svar, noe operasjonslederen beklager. Det var imidlertid ingen stor grunn til bekymring – jordskjelvet ser ikke ut til å ha ført til noen skader.

PC-skjermen tippet over ende

Likevel ble det opplevd som skremmende og uvant for mange. 19 år gamle Markus Moen satt hjemme og surfet på internett da jordskjelvet inntraff.

– Plutselig begynte hele rommet å riste. PC-skjermen på pulten tippet over ende, sier Moen til VG. Han forteller at skjelvet bare varte i noen sekunder.

– Jeg skjønte med en gang hva det var. Det var ekkelt, og jeg vet ikke om jeg klarer å legge meg og sove nå. Kroppen er full av adrenalin, sier 19-åringen.

Avsluttet arbeidet

Politiet fikk flere meldinger om mulige skader, blant annet sprekkdannelser i Nordslettveien i Trondheim. En geolog dro ut til stedet, men konkluderte med at sprekkene trolig var gamle.

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) opplyste at det ikke var «umiddelbar bekymring for ras» etter skjelvet, men gjorde undersøkelser av spesielt rasutsatte områder.

Rundt klokken 1 meldte politiet at geologer og politiet avslutter sitt arbeid, og at det trolig ikke er grunn til bekymring for ras.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: – Havstigning kan sluke Miami og New Orleans