Kierulf arbeider ved Senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo og er aktiv samfunnsdebattant i diskusjoner der holdninger og ytringer kan stå i konflikt med lovgiving og rettssikkerhet.

– Kierulfs allsidighet, samfunnsengasjement og evne til formidling, samt hennes kritiske blikk på eget fagområde, akademia generelt og maktforhold i samfunnet, gjør henne til en verdig vinner av Akademikerprisen, sier juryleder Curt A. Lier.

Prisvinneren selv er overveldet:

– Det plutselig å verdsettes for det jeg har drevet med i årevis uten særlig akademisk oppmerksomhet er utrolig hyggelig.

Akademikerprisen består av en pengesum på 100.000 kroner og en skulptur av Nico Widerberg og deles ut på Akademikernes høstkonferanse på Grand Hotel i Oslo 21. oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

170.000 flyktninger og migranter kom til EU i september

Volkswagens nye plan

Solberg sier flyktningtilstrømmingen blir dyr

Se DNTV: Vann i verdensrommet

Vann i verdensrommet
Astronaut Scott Kelly tilsetter farger, og etter hvert en brusetablett til en vanndråpe i verdensrommet. Eksperimentet ble gjort for å teste et helt nytt høyoppløsnings-kamera,
01:01
Publisert: