Siv Jensen skapte sterke reaksjoner da hun i august oppfordret kommunene til ikke å kvie seg for å si nei til å bosette de 8.000 flyktningene fra Syria, som stortingsflertallet hadde blitt enige om før sommeren.

I kjølvannet av statsminister Erna Solbergs flyktningredegjørelse på Stortinget tirsdag, uttrykte flere av partiene at Siv Jensen enten må gjenta budskapet eller trekke det tilbake. Det er et krav Hareide støtter.

– Det hadde styrket Siv Jensen om hun ryddet opp i det kaoset hun skapte i begynnelsen av valgkampen, uttalte han på vei inn til halvårsmøte med regjeringen i Nydalen tirsdag ettermiddag.

– I den situasjonen vi står i nå så er det viktig å ha kommunene med på laget, og da er det uheldig at hun har oppfordret kommunene til ikke å følge opp vedtaket, sier Hareide.

På spørsmål om hun fremdeles står på oppfordringen hun kom med til kommunene i august, minnet Frp-lederen om at ingen andre partier enn SV og MDG så langt har tatt til orde for tvangsbosetting.

– Det betyr at kommunene må gjøre det de selv føler de er i stand til å gjøre, så skal regjeringen selv fasilitere dette gjennom samlet håndtering, uttalte Jensen på vei inn til møtet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Lennart Johansson hevder Platini-avtalen var hemmelig for alle

Giftige hekseneser trekkes tilbake

DNO deltar i norsk delegasjon til Iran

Se DNTV: Vann i verdensrommet

Vann i verdensrommet
Astronaut Scott Kelly tilsetter farger, og etter hvert en brusetablett til en vanndråpe i verdensrommet. Eksperimentet ble gjort for å teste et helt nytt høyoppløsnings-kamera,
01:01
Publisert: