– Vi legger ikke ned veto mot endringer i budsjettet nå. Vi holder alle muligheter åpne, sa Solberg etter møtet med de fire borgerlige partilederne i Nydalen tirsdag kveld.

Kostnadene ved asylstrømmen til Norge var blant sakene som ble drøftet på det fire timer lange dialogmøtet. I sin redegjørelse for Stortinget tidligere på dagen anslo statsministeren at merkostnadene kan beløpe seg til 40-50 milliarder kroner de neste fem årene.

Regjeringen har til sammenligning foreslått skattelettelser på 9,1 milliarder kroner i 2016, men å sette en strek over dette, er ingen fristende løsning for Solberg.

– Færre tiltak for å skape nye jobber er ikke noe godt svar til et økt antall flyktninger som trenger jobb. Vi må sørge for at omstillingen går sin gang, og at aktiviteten i økonomien holdes oppe. Hvis ikke, vil vi ikke klare å bære disse utgiftene i framtiden, sier hun.

Les også:
Flyktninger i Finnmark må vente i telt
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.