– Dette er et oppgjør med en tradisjon som har vist seg å ha veldig liten effekt, sier initiativtaker Roger Sjursen til NRK. Både effekten av lekser og hvorvidt barna skal slippe å ta med seg skolearbeidet hjem debatteres til stadighet, og kampanjen «Leksefri familie» er det seneste bidraget. Målet er at foreldre skal bestemme seg for å bli nettopp en leksefri familie og så informere skolen om at de ikke vil at barna skal ha lekser.

Sjursen har regnet på leksebruk og kommet fram til at en time per dag i ti skoleår begynner å nærme seg et helt årsverk, nærmere bestemt 1.520 timer.

– Hva driver de egentlig med, dersom dette ikke fungere, spør han. Kampanjen viser til at det ikke finnes neon lov som sier at man må gjøre lekser, men Fylkesmannen i Rogaland sier det ikke er det samme som at lekser er frivillig.

– Det er lagt til grunn at det er skolen som bestemmer om det skal være lekser. Det er ikke opp til hver enkelt elev, forklarer utdanningsdirektør Sølvi Ona Gjul hos Fylkesmannen i Rogaland. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.