– Byrådet la frem en spennende erklæring i går, men det kan virke som om de har glemt at ordføreren er den virkelige sjefen. Hvis byrådet blir for opptatt av å være regjering, må du huske på at du er president. Nå er nøkkelen din, sa Stang til sin etterfølger.

Borgen sier hun gjerne tar en kaffe med sin forgjenger for å få råd til den nye jobben.

– Du har vært en fantastisk ordfører for hele byen, som folk er veldig glad i. Jeg vil ikke fylle dine fotspor, jeg må gjøre det på min måte, sa Borgen.

Stang har vært Oslos ordfører siden 2007. Han sier dagen er spesiell, men at det også er befriende å ikke lenger være ordfører.

– I dag møtte jeg en idiot i trafikken. Da kunne jeg tute. Det har jeg ikke gjort på åtte år. Det var ganske befriende. Men jeg gjorde ikke noe mer, altså, spøkte han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Sparepakke sender TV3-eier i minus

Statoil-oppsagte i USA måtte gå på dagen

Norwegians store overraskelse: Har bestilt 19 nye Dreamlinere

Se DNTV: Dette kjennetegner gasellene

Dette er årets gaselle-vinner i Akershus
Se video fra åpningskonferansen
02:12
Publisert: