Til sammen mottok de 315 private skolene 3,8 milliarder kroner i statsstøtte, ifølge Klassekampen.

Utdanningsdirektør Petter Skarheim innrømmer at systemet ikke er godt nok til å fange opp alle som misbruker støtten.

– Nei, det klarer vi ikke, men forhåpentligvis, ved hjelp av tilsyn basert på risikovurdering, sender det et signal. Vi tar tilsynsmyndigheten vår på alvor, sier han til avisen. Utdanningsdirektøren forteller at tilsynsordningen er ment å være en stikkprøvekontroll, og at det i stor grad er basert på tillit.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), mener Utdanningsdirektoratet er godt rustet til å fange opp misbruk.

– Jeg mener direktoratet har et godt system for å ha tilsyn der risikoen for regelbrudd er størst. Vi har satt av nødvendige ressurser, sier han.

For to uker siden skrev Dagens Næringsliv at privatskolekonsernet Anthon B Nilsen hadde overført over 100 millioner kroner fra driften av sine statsstøttede privatskoler til et morselskap. Senere har eierselskapet, som avviser at det er utbetalt ulovlig utbytte, tilbakeført til sammen 105 millioner kronene til skolene.

 

Les også: Nå teller verdens oljelagre nesten tre milliarder fat

Minst 120 drept i terroraksjonen i Paris

PST styrker beredskapen

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse kunstverkene kan bli dine:

Disse kunstverkene kan bli dine
Tirsdag skal kunst til en anslått verdi av 30 millioner kroner auksjoneres bort hos Blomqvist.
02:03
Publisert: