-Jeg vet ikke hva som er verst, om Ap driver bevisst juks  og villeder velgerne eller om de rett og slett bommer med flere milliarder i regnestykkene sine uten å forstå det selv, sier finanspolitisk talsmann Svein Flåtten. 

Han ber nå Ap endre sitt alternatilve 2016-statsbudjett for å korrigere feil:

-I fjor regnet partiet feil med 10 milliarder kroner. Da erkjente de fortjenstfullt nok feilen og la frem et tillegg til eget budsjett for å rette opp. Det bør de gjøre nå også, sier Flåtten.

Høyre-talsmannen fortsetter angrepene på  Aps  alternative 2016-statsbudsjett, som partiet presenterte før helgen.

Stridens kjerne er særlig innskrenking av bedriftenes  rentefradrag for eksterne renter, som Ap regner skal gi tre milliarder kroner i ekstra inntekter for staten i 2016.

Høyre mener inntekten aldri kan komme i 2016, siden selskapsskatten er etterskuddsvis.

Aps  1,75 milliarder kroner fra innføring av moms på finansielle tjenester  fra juli 2016 tror Høyre heller ikke er realistisk.

Si fra

-Velgerne har krav på å vite hvordan Ap vil omprioritere nå som det viser seg at de mangler 4,75 mrd for å lage et realistisk budsjett. Skal de kutte satsinger på nesten fem milliarder,  må de i så fall fortelle hvilke. Skal de øke skatten med flere milliarder utover de 10 mrd de allerede foreslår så må de fortelle hvem som skal betale det. Skal de øke oljepengebruken med flere milliarder? spør Høyre-talsmannen.   

Sier nei

Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Martinsen avviser å  endre  partiets budsjettforslag. Hun mener Høyre selv har brukt  beslektede metoder som nå kalles juks.

--Jeg er redd Flåtten må forholde seg til det alternativet vi har lagt frem. Jeg registrerer at han ikke liker budsjetteknikken, men den gir et realistisk bilde av skattnivået vi ønsker. Høyre har selv lagt frem alternative budsjetter med dynamiske virkninger av skattepolitikken og fullstendig urealistiske byråkratikutt de ikke kunne redegjøre for hvordan skulle gjennomføres, sier Marthinsen.

Hun mener Høyre og Flåtten i stedet burde tenke på budsjettforhandlingene med KrF og Venstre:

-Flåtten bør bekymre seg mer for hvordan de borgerlige skal  klare å legge frem et budsjettforlik  Stortinget kan rekke å behandle. Nå har vi igjen fått bekjed om at de ikke rekker den allerede forskjøvede fristen, sier Aps Marianne Marthinsen.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.