Enigheten om statsbudsjettet for neste år er gode nyheter for bileierne, mener NAF, som var skuffet da budsjettforslaget ble lagt frem i oktober.

Den lovede bilavgiftspakken fra revidert budsjett i våres er nå kommet inn i budsjettet for 2016, påpeker NAF i en melding med overskriften "- Endelig skjer det noe".

- Det de fire borgerlige partiene har lagt frem nå er bra. Biler med lave utslipp og mye sikkerhetsutstyr blir nå billigere. Det er bra for miljø, klima og trafikksikkerhet, kommunikasjonssjef i Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

NAF har lenge vært en pådriver for å flytte bilavgiftene fra det som er i motorrommet til det som kommer ut av eksosrøret. Dette er nå langt på vei fulgt opp, mener de.

Dermed endres også bilavgiftene for første gang på to budsjettår;

  • Engangsavgiften for nye biler legges om i tråd med samarbeidspartienes enighet om prinsipper for nye bilavgifter. Effektavgiften skal fases ut over to år og alle satser halveres fra 2016
  • Vektkomponenten får et bunnfradrag og reduseres noe i alle trinn, samtidig som det legges mer vekt på CO2-komponenten
  • Regjeringen øker ikke avgiftene på drivstoff i 2016

«I sum fører dette til at biler med lave utslipp og litt sterkere motorer vil komme bedre ut enn tidligere»,heter det i melding fra Frp.

Les også: Her er de viktigste endringene i statsbudsjettet
Dette betyr statsbudsjettet for din lommebok
Kilder til DN: Måtte ofre skatte- og avgiftslettelsene

Se DN Tv: Telenor-sjefen nekter for CV-juks

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.