Den 54 år gamle kvinnen ble i Drammen tingrett i vår frikjent for drapet. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen inn for Borgarting lagmannsrett, og tirsdag ettermiddag fant juryen henne skyldig. Kvinnen satt med bøyd hode da dommeren spurte om hun hadde forstått kjennelsen.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til straffeutmålingen. Strafferammen i saken er 21 års fengsel, lovens strengeste straff.

Den tidligere Frontline-direktøren ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplass i Lier i Buskerud påsken 2013, 57 år gammel. Enken har sittet i varetekt siden da.

Bakgrunn: Frontline-direktør funnet død

De to sakkyndige fra Folkehelseinstituttet kunne ikke oppgi noen sikker dødsårsak eller si om han døde i brannen. Enkens forsvarere har hevdet at Asheim tok sitt eget liv.

– Men både det faktum at det ikke er påvist diesel i ham, eller at han ikke hadde pustet inn sot eller kullos, talte for at han var død da brannen begynte. Han var så forbrent at han måtte identifiseres av Kripos' ID-gruppe, sa statsadvokat Trude Elisabeth Sparre i sin prosedyre.

Enkens forsvarere mente imidlertid at deres klient var i ferd med å bli utsatt for et justismord.

– Alle krefter har jobbet sammen for å bidra til at vår klient dømmes for drap. Det ligger dermed klart an til et justismord. Tenk om hun snakker sant? sa forsvarer Anders Westeng under saken.

Les også:
Sverige strammer inn asylpolitikken
Venter negativ effekt av ny flyavgift
 

Se DN Tv: Her blir den russiske jagerbomberen skutt ned

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
Kampflyet som tirsdag ble skutt ned etter at det krenket tyrkisk territorium, var et russiskbygd Su-24-fly, ifølge kilder på kontoret til Tyrkias president.
00:28
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.