– Vi er absolutt glade for det regjeringen gjør. Tidligere tirsdag gikk vi ut med en melding om at vi ønsker en ID-kontroll på lik linje med den Sverige innfører, sier Klinge, som sitter i justiskomiteen på Stortinget, til NRK.

– Vi er veldig spent på å se hva slags virkning det vil ha, fortsetter hun.

I forbindelse med den skjerpede grensekontrollen tar Klinge til orde for mer ressurser til politiet.

– Vi la i vårt alternative statsbudsjett inn 200 millioner kroner til økt grensekontroll. Vi ser ikke at regjeringen har lagt inn mer midler målrettet til det som nå skal komme. Det som kom i dag, er en nyhet, men politiet må ha mer ressurser hvis de skal få til å møte den nye situasjonen med forsterket grensekontroll, sier Klinge.

Også KrF ønsker grensekontrollen velkommen.

– Vi er opptatt av at de som trenger hjelpen mest, skal ha mulighet til å komme, sier KrFs justispolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad.

Les også:
Norge iverksetter grensekontroller

Sverige strammer inn asylpolitikken

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.