– Situasjonen i de norske mottakssystemet kan betegnes som i krise. Hver dag kommer det 350 personer som skal bosettes. Det er et behov for å gjøre ting i et helt annet tempo enn vi er vant til, sier Solberg.

Onsdag møtte Solberg og representanter fra regjeringen ordførere fra landets største byer for å diskutere utfordringer knyttet til flyktningsituasjonen.

– Vi har fordoblet ankomstene hver måned siden august. Vi står overfor veldig krevende oppgaver i tiden framover. Måten vi behandler dem som kommer på kommer til å prege norske byer og lokalsamfunn framover, sier statsministeren videre.

Solberg pratet til ordførere i landets største byer, blant annet Oslo, Trondheim og Stavanger. Sør-Varanger kommune var også kalt inn til møtet på grunn av den ekstraordinære situasjonen i Finnmark.

Regjeringen kalte inn til møtet for å skape en felles forståelse av situasjonen Norge står overfor, både den akutte mottakssituasjonen og de mer langsiktige situasjonen, opplyser kommunal. og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) deltok også i møtet.

Les også:
Fergeselskapene innkalt til Politidirektoratet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.