Det sier statsminister Erna Solberg (H) til ABC Nyheter

Spørsmålet er om alle flyktninger med rettigheter etter flyktningkonvensjonen kan bli bosatt i Norge dersom de kommer til våre grenser.

– Det er jo sånn at hvis alle flyktninger i verden, cirka 60 millioner, skulle komme, så klarer vi ikke det. Det viktigste nå er å skille mellom de med beskyttelsesbehov og de som ikke har det, sier Solberg.

– Vi må kanskje gå mot minimumsrettighetene i konvensjonene, varsler hun.

Flyktningkonvensjonen gir statene en viss fleksibilitet i praktisering. Den sier at alle har rett til å søke asyl, og binder land til ikke å returnere folk til dødsstraff eller uverdig menneskelig behandling. Prosedyrer, vilkår i mottak, bosetting og rett til å få med familien, er etter folkeretten opp til politikerne i de enkelte landene å bestemme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.