Utlendingsdirektoratet har fått kritikk for å nekte norske asylmottak å ha kors og andre religiøse symboler henge fremme. UDI endrer likevel ikke retningslinjene.
 

Bakgrunnen for at korset må fjernes hvis et leir- eller stevnested skal godkjennes som asylmottak, er at UDIs regelverk sier at «rommet som tilbys asylsøkerne, skal være religionsnøytralt, og det skal kunne disponeres av alle beboere som ønsker det».

– Det er viktig å spesifisere at dette gjelder alle religiøse symboler, og ikke bare de kristne, sier presserådgiver Vibeke Schjem i UDI til Dagen, som skriver at direktoratet ikke har planer om å gå bort ifra praksisen.

Kors-nekten skremmer derimot ikke lederen av Sarons dal. Senteret kan bli et av landets største asylmottak dersom de tar imot 1.000 asylsøkere. Daglig leder Rune Edvardsen sa lørdag at korsfjerning ikke blir aktuelt.

– UDI bestemmer og er ansvarlig for hvilke haller og fasiliteter de ønsker å ha. Men hos oss regjerer det kjærlighet og ønske om hjelp til flyktninger og myndighetenes mangel på plasser. Kjærligheten kommer fra Korset og det blir hengende så lenge jeg er leder, skrev Edvardsen på sin Facebook-side i helgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.