– Vi mener at Russland i henhold til tilbaketakelsesavtalen har plikt til å ta imot alle vi har uttransportert eller forsøkt å uttransportere, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justisdepartementet til NTB.

Norske myndigheter er i dialog med russiske myndigheter om hvordan tilbaketakelsesavtalen skal forstås. Regjeringen mener den helt klart uttrykker at asylsøkere med oppholdstillatelse i Russland kan sendes tilbake fra Norge uten at søknaden realitetsbehandles.

Likevel har enkelte av asylsøkerne blitt avvist av russerne, til tross for at de har oppholdstillatelse i Russland.

– En rekke personer er behandlet i henhold til instruksen fra Justis- og beredskapsdepartementet og sendt tilbake til Russland. Flere av disse er akseptert av russiske myndigheter, og noen er ikke akseptert, sa seksjonssjef Håvard Bekk i avdeling for registrering og identitetsfastsettelse i PU til NTB lørdag ettermiddag.

– De som avvises av russerne, blir pågrepet av politiet og fengslet etter utlendingsloven i påvente av ny utsendelse, poengterer Kallmyr.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.