Alle land må øke sine nasjonale klimamål hvert femte år for å sikre fremgang på lang sikt, sa statsminister Erna Solberg (H) i det norske åpningsinnlegget på klimamøtet i Paris mandag ettermiddag.

I talen sa Solberg videre at det skal koste å slippe ut klimagasser, og at subsidier på fossile brennstoff må fases ut. Det vil gjøre verden til et mer klimavennlig sted både for forbrukere og næringsliv, og i tillegg kan det skape økte inntekter til myndighetene. Pengene kan dermed brukes til å finansiere klimatiltak, sa hun.

Solberg gjentok i sin tale det hun sa tidligere mandag, nemlig at Norge innen 2020 dobler støtten til Det grønne klimafondet. Dette er et fond som skal brukes til å finansiere tiltak i utviklingsland.

I en kommentar uttaler klimarådgiver Ingrid Næss-Holm i Kirkens Nødhjelp at Solbergs budskap om økte utslippskutt og økte bidrag til klimafondet både er nødvendig og gledelig. Naturvernforbundet er på sin side skuffet og mener Norge som oljeproduserende land ikke bidrar nok. Trapp ned satsingen i norsk oljeindustri, oppfordrer forbundet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

NHO: Flyseteavgiften vil føre til tap av flere tusen norske arbeidsplasser

Regjeringspartiene tar æren for asylnedgang

- Skjer det noe, så får det mye, mye større utslag

Se DNTV: - Prøvde alt jeg kom over

– Prøvde alt jeg kom over
Isabel er 32 år gammel og narkoman. Hun begynte å ruse seg bare 10–11 år gammel.
02:26
Publisert: