Det kan blant annet gjøres ved at stat, kommune og fylkeskommune i større grad legger kriterier som gjør det lettere for norsk næringsliv å konkurrere om anbudene, sier han til Klassekampen.

Vedum mener at pris ikke kan være det eneste saliggjørende når norske myndigheter kjøper varer og tjenester. Han viser til den stigende arbeidsledigheten i landet og håper at flest mulig av de 15-16 milliarder kronene det nye regjeringskvartalet er anslått å koste, ender opp i Norge.

– Vi må tørre å ha en nasjonal tanke når vi skal bygge Norges regjeringskvartal. Ikke bare med hensyn til utforming, men også hvordan byggeprosjektet skal fremme norsk industri, norsk næringsliv og norske arbeidsplasser, sier Senterparti-lederen.

– Det som er positivt med norsk industri, er at den er ekstremt effektiv. Den er veldig konkurransedyktig, men ofte ikke på de billigste og enkleste løsningene. Så det vi må etterspørre, er kvalitet, sier Vedum.

Les også:

- Når vi lykkes, vil vi tjene store penger

Varslet styret om «ukultur» dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Slik lager du god treningsmat

 
Treningsmat: Green drink
Kokk Jonas Lundgren viser sine beste tips for sunn treningsmat. Her lager han en grønnsaksdrink.
03:16
Publisert: