Etter det avisen forstår, var budsjettilbudet som Høyre og Fremskrittspartiet kom med 20. november utformet som et ultimatum. Fristen gikk ut dagen etter, men som kjent ble partene i forhandlingene enige først mandag 23. november, mer enn to døgn på overtid.

Venstre holdt gruppemøte samme dag som regjeringen kom med sitt «ultimatum», og der stemte en enstemmig gruppe imot tilbudet – en beslutning som skapte skuffelse og misnøye hos regjeringspartiene Høyre og Frp.

Det som berget regjeringen, var ifølge Dagsavisen at tonen var en annen hos det andre samarbeidspartiet, Kristelig Folkeparti. Selv om mange KrF-ere var misfornøyde med budsjettet, var de ikke villige til å felle regjeringen, som kunne blitt konsekvensen hvis både KrF og Venstre nektet å støtte regjeringens statsbudsjett.

Ifølge avisen var det flere grunner til dette, blant annet at KrF ikke så seg tjent med å kaste regjeringen i en tid hvor Norge preges av økt flyktningstilstrømming, arbeidsledighet og oljekrise.

Verken Venstre, KrF, Frp eller Statsministerens har vært villige til å kommentere Dagsavisens opplysninger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.