Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke. Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer.

– En av passasjerene måtte legges i jern og kjøres til arresten etter vold mot en vakt. Det var også en dame som falt og måtte hentes av ambulanse, sier seksjonsleder Jan Vidar Ødegaard i Agder politidistrikt til NRK.

– Vi er overrasket over hvor mange som er overstadig beruset. Under disse forholdene får vi ikke mulighet til å gjennomføre en god nok kvalitativ grensekontroll, fortsetter Ødegaard.

Han sier videre at politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand. De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja.

Konserndirektør for kommunikasjon i Color Line, Helge Otto Mathisen, vil foreløpig ikke la seg intervjue om saken, men sier at det dreier seg om et enkelttilfelle. Han sier også at selskapet vil gå gjennom saken før det uttaler seg noe mer. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.