Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har den siste tiden mottatt flere hundre bekymringsmeldinger knyttet til asylsøkere. I noen av sakene er det blitt funnet bilder av avkappede hoder og IS-symboler.

PST bekrefter overfor VG at de har folk ved registreringsmottaket i Råde, der de hjelper Politiets utlendingsenhet (PU) med sikkerhetsvurderinger.

– Vi har mottatt et tresifret antall bekymringsmeldinger fra Politiets utlendingsenhet, fra ansatte i PU, fra UDI og fra asylmottakene. Vår jobb er å vurdere disse meldingene, sier seksjonssjef Erik Haugland i PST til avisen.

Blant annet har politiet funnet bilder av likvideringer og personer som holder avkappede hoder. Det er også funnet symboler og tegn som kan knyttes til IS.

I flere av sakene har PST bedt PU om å gjøre grundigere registrering av asylsøkerne og i noen tilfeller er UDI bedt om å fremskynde asylintervjuet. Kun i et lite antall saker har PST sittet igjen med en «rest-bekymring» etter undersøkelser.

– Det kan være flere årsaker til at man har slike bilder. Man kan være et vitne og ha et ønske om å vise det man har sett, eller man kan ha vært taktisk og ha symboler knyttet til organisasjoner som kontrollerer områder man passerer gjennom. Det som ser alarmerende ut, kan ha andre forklaringer, sier Haugland

 

Les også: Når fornuft trumfer følelser

Tror 100 dollar fatet er mulig

Så partneren selge idéen og hoppe av til en godt betalt jobb

 

Se også:

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.