Klima- og miljøminister Tine Sundtoft skal helt ut av regjeringen og erstattes av Vidar Helgesen. Han skal ikke lenger være Europa-minister. Det blir istedet nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker, som i morgen går over til Utenriksdepartementet.

Det får DN bekreftet.

Samlet sett gir den nye regjeringskabalen en ekstra statsråd til Frp, men det utlignes ifølge DNs kilder ved at Høyre overtar arbeidsdepartementet. Tidligere byråd i Oslo, Anniken Hauglie erstatter Robert Eriksson.

Det vil ikke opprettes noen ny statsrådsstilling ved Statsministerens kontor, får DN opplyst. En statssekretær skal være stabssjef på SMK.

Skal ut

Tine Sundtoft skal ut av regjeringen, ifølge DNs kilder.

DN får også bekreftet at kulturminister Torhild Widvey (H) skal ut av regjeringen.

Per Sandberg skal inn i regjeringen, og DNs kilder bekrefter at Sandberg blir fiskeriminister, slik også VG har meldt.

Dagens fiskeriminister Elisabeth Aspaker skal bli ny Europa-minister, får DN opplyst.

Erna Solberg vil i et ekstraordinært statsråd onsdag beslutte endringer i regjeringen for første gang siden hun tiltrådte for to år siden, meldte VG tirsdag morgen.

DN får opplyst at det ligger an til en omfattende rokade, der noen statsråder forsvinner helt ut mens andre får nye oppgaver i regjering.

Ny Europaminister

Etter det DN blir fortalt så er oppfatningen på øverste hold i regjeringen at stabssjef og koordineringsjobben som har vært tillagt Helgesen, ikke har vært spesielt vellykket. Det som har vært mer vellykket er jobben Helgesen har gjort som europaminister.

Ifølge Adresseavisen skal stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) overta som kulturminister etter Widvey.

Ny landbruksminister

Sylvi Listhaug (Frp) går av som landbruksminister, men fortsetter i et annet departement, skriver VG og Aftenposten. DN får bekreftet at hun blir innvandrings- og inkluderingsminister i Justisdepartementet, slik Adresseavisen også har meldt.

Ifølge VG blir Jon Georg Dale (Frp) ny landbruksminister. Han er i dag statssekretær i Finansdepartementet.

Tord Lien fortseter som olje- og energiminister.

Ifølge VG får kommunalminister Jan Tore Sanner (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og justisminister Anders Anundsen (Frp) beholde jobbene de i dag har i regjeringen. Ifølge TV 2 fortsetter også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Ordfører i Os kommune, Frps Terje Søviknes, har lenge på blokka  til Siv Jensen som en mulig ny statsråd. Men DN får ikke bekreftet om han får plass i regjeringen denne gangen.

Les også: Dokumentene Monica Mæland ikke ville sende Stortinget(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.