- Et viktig og gledelig initiativ fra SV på tampen av Friluftslivets år. Retten til å være i naturen, uavhengig av hvem som eier grunnen, er en del av vår kulturarv og et viktig prinsipp som også bør gjenspeiles i Grunnloven, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

I likhet med Norsk Friluftsliv og Friluftsrådenes Landsforbund mener DNT at allemannsretten i dag er under press, til tross for at den blant annet er regulert i friluftsloven.

- Nedbygging av natur, krav om betaling og forsøk på å gjerde folk ute fra områder som skal være åpne for alle, er eksempler på trusler mot allemannsretten i dag, sier daglig leder Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

SVs grunnlovsforslag ble fremmet i Stortinget torsdag. Det har flere alternative formuleringer for et grunnlovsvern av allemannsretten. Grunnlovsforslag krever to tredels flertall i to stortingsperioder. Det innebærer at forslaget først vil kunne bli vedtatt i neste periode. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.