Økokrim har tiltalt en person for å ha unndratt cirka 135 millioner kroner i inntekt og om lag 350 millioner kroner i formue fra beskatning, opplyses det i en melding mandag.

Av tiltalen fremgår det at Økrokrim mener tiltalte er bosatt i Norge, og derfor skattepliktig her. Inntekten og formuen omfattet av tiltalen gjelder perioden fra 2005 til og med 2013.

«Det er skadelig for mulighetene til å opprettholde det norske velferdssystemet når store inntekter og formuer unndras fra beskatning. Fordi det norske systemet med selvangivelse er basert på tillit, er det nødvendig å påtale alvorlige brudd på dette tillitsforholdet», heter det i meldingen fra Økokrim.

– Dette er en av flere saker Økokrim arbeider med, sier politiadvokat Elisabeth Frankrig i Økokrim til NTB.

Hun opplyser at personen som nå er tiltalt har ment seg bosatt på Kypros og ikke i Norge og derfor ikke har opplyst om sine inntekter og formuesforhold. Skattemyndighetene er derimot av en annen oppfatning og av den grunn har Økokrim etterforsket forholdet. Inntekten på 135 millioner kroner og formuen på 350 millioner er beregnet for årene fra 2005 til 2013.

Saken skal opp for Drammen tingrett, men er foreløpig ikke berammet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tildelt kontrakter for 200 millioner

Får kontroll over 80 prosent av Hemnet

Oljeprisen faller videre: Seks faktorer bak nedturen

Se DNTV: Søstrene Fredriksen på julelunsj

Søstrene Fredriksen på julelunsj
Døtrene Kathrine og Cecilie hastet forbi fremmøtt presse, da de ankom farens tradisjonsrike julejunsj på Theatercaféen i Oslo.
00:26
Publisert: