I løpet av 2016 vil norske myndigheter få behov for tvangsretur av opptil 16.000 personer, skriver Aftenposten.

Politiets utlendingsenhet (PU) har ambisjon om retur av 7.800 personer, og PU og Utlendingsdirektoratet (UDI) kommer nå med en advarsel om dem man ikke får sendt ut: Tusenvis av asylsøkere med avslag vil gå under jorden og velge svarte penger og kriminalitet.

UDI-direktør Frode Forfang sier at det er sannsynlig med opp mot 11.000 asylavslag i løpet av året, forutsatt at ankomsten av asylsøkere blir på rundt 33.000.

– Utfordringene øker i alle retninger. Både behovet for bosetting og returer øker. Det er en kjempeutfordring, sier han til Aftenposten.

Også PU-sjef Kristin Kvigne er bekymret.

– Jeg bekymrer meg for kriminalitetssituasjonen i Norge og Europa. Mange ville falle utenfor sikkerhetsnettet til velferdsstatene. De vil relativt enkelt kunne bevege seg i Schengen-området, siden det ikke er grensekontroll. Noe må jo også disse livnære seg av. Noen vil arbeide svart, andre vil bli utsatt for grov utnyttelse av kriminelle grupper eller enkeltpersoner, og noen vil måtte livnære seg på kriminalitet. Sett fra politiets side, er det en bekymring, sier hun.

Per dags dato brukes 80 prosent av PUs budsjett til retur av asylsøkere og utviste utlendinger. I fjor tilsvarte det mellom 585 og 685 millioner kroner.

Les også:

Krise i shoppingmekka

- Injeksjoner og Botox er blitt mer som å gå til frisøren

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.