Kraftig børsfall og stupende oljepriser har gjort at statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen har kalt inn sentralbanksjef Øystein Olsen og en rekke økonomer til møte mandag formiddag.

Slik gikk møte:  - Vi har fått en løypemelding om at politikken virker

– Det er mange usikkerhetsmomenter i norsk økonomi, og det er viktig for meg å få råd fra ulike tunge økonommiljøer. Jeg har derfor bedt om et møte med sentralbanksjefen og noen sentrale norske økonomer, sa Solberg til DN fredag.

På rad og rekke

Først inn er sentralbanksjef Øystein Olsen, en time senere byttes han ut med Harald Magnus Andreassen i Swedbank, Steinar Holden ved Universitetet i Oslo, Elisabeth Holvik i Sparebank 1-gruppen og Hilde Bjørnland ved Handelshøyskolen BI.

Det er ikke første gang statsministeren kaller inn sentralbanksjefen og andre økonomer. Også ifjor på samme tid kalte Solberg inn til økonomisk toppmøte. Det var første gang etter at oljenedturen startet, og prisen var da i underkant av 50 dollar fatet.

Nye stimulansetiltak?

I Handelsbankens morgenrapport spekuleres det i at møtet er innkalt i all hast.

- Det vi vet, er at slike møter ikke er vanlige. Derfor går vi ut fra at det får et visst krisepreg. Det er naturlig å spørre om dette betyr at Regjeringen overveier nye stimulansetiltak. I så fall tror vi at de først og fremst vil understreke for sentralbanksjefen behovet for å gå raskere fram med pengepolitisk stimulans. Den finanspolitiske stimulansen i statsbudsjettet er jo nettopp blitt offentliggjort, så det er ikke rimelig å vente noe nytt fra den kanten akkurat nå; men vi regner med at det legges beredskapsplaner, skriver banken i rapporten.

DN lanserer i dag nye markedssider. Gå inn på DN Investor her!

Les også: Asia i dag: Sparer 4000 mrd. kroner på råvarekollaps

Angriper Norwegians USA-drøm

Oljeprisen toger videre etter rekordhøy todagersøkning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: For 85 mill. fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen
For 85 millioner kroner fikk eieren både ny båt og plass til motorsykkelen. Prisen er uten moms.
Princess 30M hadde lørdag verdenspremiere i Düsseldorf i Tyskland. Den nye båten fra britiske Princess Yachts er den største båten på utstillingen som er verdens største innendørs båtmesse.
01:34
Publisert: