Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Generalispektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen holder foredrag over emnet
Generalispektøren for Hæren, generalmajor Odin Johannessen holder foredrag over emnet "Hæren - mot en usikker fremtid på Oslo Militære Samfund mandag kveld.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix les mer

Forsvaret

Hærsjefen: Vi må være beredt til å kjempe

Uroen har rykket nærmere, fastslår Norges nye hærsjef Odin Johannessen. Han mener landene i Europa ikke lenger kan regne med å leve i fred og trygghet – uten å forsvare seg selv.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg tror vi må være beredt til å kjempe, både med ord, handlinger – og om nødvendig våpen – for å bevare det landet og de verdiene vi har felles, sa Johannessen i en tale i Oslo Militære Samfund mandag.

Han tok over som Hærens generalinspektør i oktober i fjor og kom fra stillingen som sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben i Oslo.

– Ukraina-krisen og terroren i Paris viser at Europa ikke lenger kan regne med å leve i fred og trygghet, uten å måtte forsvare sine interesser og verdier, sa Johannessen, som brukte mye av talen på å betone viktigheten av godt trente og tilstrekkelig utrustede soldater.

– Du kan ikke vinne kriger uten å ha mennesker på bakken, sa han.

I talen uttrykte han bekymring for at de økonomiske bevilgningene ikke står i stil med vedtatte planer.

– Jeg kan si nå at det er umulig for meg å nå de målene som ligger i inneværende langtidsplan. For oss på innsiden av det militære systemet har det har vært klart i flere år allerede, sa Johannessen.

Les også:
Stavanger vil ha folkeavstemning om storkommune

Pensjonert gymlærer banket ekspertene  

Biologer krever egne områder for rovdyr

Se DNtv: Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Politikk og samfunn Forsvaret
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå