Sakene som står på agendaen i Stortinget om dagen er skattereform, grønt skatteskifte og hvordan reformen skal innrettes, skriver Dagbladet. Regjeringen ønsker å kutte selskapsskatten og inntektsskatten fra 27 til 25 prosent i 2016.

For deretter å kutte ytterlige 3 prosent til 22 prosent i 2018. Arbeiderpartiet vil imidlertid sette strek på 23 prosent.

Når det skal jobbes med innretningen på skattereformen, er Arbeiderpartiet etter det Dagbladet forstår, innstilt på å jobbe for et så detaljert forlik som mulig. Dette for å unngå smutthull i avtalen med regjeringen. Asylforliket var hardt å svelge for mange i partiet.

– Vi har gått inn i forlik fordi det har vært nødvendig for å sikre stabilitet og gi regjeringen mulighet til å gjøre grep i en krevende situasjon for landet, sier en Ap-kilde til avisen.

– I den situasjonen norske bedrifter står i nå er det viktig at alle partier inntar en konstruktiv holdning til samarbeid om et skattesystem som legger til rette for vekst og nye arbeidsplasser i Norge, sier Nikolai Astrup (H) til Dagbladet.

Les også:
Kraftig jordskjelv på Taiwan

Jevnt løp mellom Clinton og Sanders (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hjelmesets guide til femmila
Hjelmesets guide til femmila i Holmenkollen
Odd-Bjørn Hjelmeset forklarer hva som venter langrennsløperne på den ikoniske femmila i Holmenkollen på lørdag. Løperne skal gå seks runder på 8,3 kilometer. Hjelmeset beskriver løypa som knallhard på grunn av den store høydeforskjellen.
01:50
Publisert: