Kampen mot stigende ledighet er regjeringens viktigste oppgave i årene som kommer, slo partileder og statsminister Solberg fast da hun talte til Høyres sentralstyre søndag.

De blåblå har måttet tåle å høre hovedmotstander Arbeiderpartiet si «for lite for sent» helt siden ledighetstallene begynte å peke oppover. Nå forsøker regjeringssjefen å vende kritikken tilbake.

– I august i fjor mente Ap at en tiltakspakke på 2,5 milliarder kroner ville være tilstrekkelig. Regjeringens vurdering var at en tiltakspakke på 4 milliarder var nødvendig. I november mente Ap at regjeringen stimulerte norsk økonomi for mye. De ville heller vente og se om flere ble arbeidsledige, sa Solberg.

Hun la til at Ap nå må avklare om det har blitt mange nok ledige.

– Det var en underforstått finte til «for lite for sent»-retorikken fra Ap. Rett og slett for å understreke at Ap hele tiden kritiserer oss, men hvis du ser hva de selv har foreslått, så har de foreslått mindre. Det gir jo et litt annet inntrykk enn kritikken deres av oss, sier statsministeren til NTB. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.