Statsbygg skal etter planen legge fram byformprinsippene i en reguleringsplan for det nye reguleringskvartalet på høring før sommeren, skriver Aftenposten.

I et brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kommer tre arkitektorganisasjoner med seks klare anbefalinger for det videre arbeidet med det nye regjeringskvartalet. Det mest sentrale punktet er et krav om at det må avholdes en åpen masterplankonkurranse for byformprinsippene.

En slik konkurranse vil synliggjøre regjeringskvartalets overordnede arkitektoniske grep og historiske forankring, samt identitet, representativitet, plassrom og tilknytning til byen, fremgår det i brevet.

– Arkitektur og byutvikling handler om de behovene man har og de forutsetningene som ligger rundt. Når behovene og forutsetningene endres, så endres også selve prosjektet. Her har det blitt endret såpass mange premisser, at må man ta det man allerede har besluttet, opp til evaluering, sier president Alexandria Algard i Norske arkitekters landsforbund.

Brevet er også sendt til byrådet i Oslo.

 

Les også: OL-mesterens fem beste tips for å gå raskere på ski

Verdens største oljeland på randen av kollaps

177 prosent opp i New York

 

Se DNtv:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.