– Etter 18 års Høyre-styre og en markedsstyrt skolepolitikk, er min oppfordring til det nye byrådet at det må tørre å utfordre de grunnleggende systemene i Oslo-skolen, sa Lysbakken i sin tale til fylkesårsmøtet i Oslo SV lørdag.

– Vi må bort fra tanken om stykkpris og konkurranse, redusere testing og kontroll, og gå over til en tillitsbasert skole basert på lærernes faglige skjønn, understreket han.

Oslo fikk et rødgrønt byråd etter valget i fjor høst, og det nye styret har lovet endringer i skolepolitikken. Reduserte krav til dokumentasjon og rapportering og frigjøring av mer tid til lærerne slik at de kan følge opp elevenes læring, er blant løftene.

Lysbakken etterlyser en tillitsreform i Oslo-skolen.

– Det koster krefter og ressurser, men det er en fantastisk sjanse til å vise at Oslo kan vise vei for resten av landet, sier han.

– Oslo-skolen var Høyre-skolens utstillingsvindu og inspirerte andre byer til å innføre kontroll- og markedssystemer i skolen. Hvis byrådet våger, kan Oslo bli et utstillingsvindu for den tillitsbaserte skolen, mener SV-lederen.

 

Les også: Pumper penger inn i våpen mens landet er i økonomisk ruin

– Ble lurt trill rundt

– Mange handler raskt, intuitivt og følelsesdrevet, mot bedre vitende

 

Se DNtv:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo:

Bli med til Bjørn Dæhlies «hemmelige» skieldorado én time fra Oslo
Alt er flatt. Bortsett fra ett fjell. Temperaturen der, gir perfekt skiføre.
02:14
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.