Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Avinor

Kraftig vekst i flytrafikken

Nordmenn flyr stadig oftere. 3,7 millioner passasjerer reise over Avisnors lufthavner i februar.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Flytrafikken ved Avinors flyplasser økte med 6 prosent fra februar i fjor til samme måned i år. Totalt reiste 3.709.601 passasjerer over Avinors lufthavner i februar sammenlignet med samme måned i 2015.

Hittil i år er økningen i flytrafikken på 3,8 prosent sammenlignet med fjoråret, og passasjertallene stiger for både Bergen lufthavn Flesland og Trondheim lufthavn Værnes. Ved Oslo Lufthavn var trafikkøkningen på innenriksflygninger 8,8 prosent, mens utenlandsreiser økte 8 prosent.

Skuddårsdagen påvirker

– Økningen skyldes i hovedsak vekst i rutene mellom Oslo Lufthavn og Nord-Norge, og mellom Oslo Lufthavn og Tyskland, Danmark og Sveits. Tallene har også fått et ekstra oppsving som følge av den ekstra dagen i februar, sier trafikkutviklingsdirektør Jasper Spruit i Avinor.

Ingen av landets mange private lufthavner er omfattet av statistikken, deriblant Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp. (©NTB)

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør