Fiskeriministeren deler derfor ut seks millioner kroner til sjømatprosjekter som skal lære barn å lage og like fisk.

– Vi vet at barn og unge bør spise mer fisk. Da er det viktig å vise at sjømat er godt. Dét bør vi bruke penger på. Å gi barn og unge et godt kosthold er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtiden, sier Frp-statsråden.

Sandberg peker på at Helsedirektoratets kostholds- og ernæringsråd anbefaler at man spiser fisk to til tre ganger i uken, men at spesielt den yngre garde ligger langt under myndighetenes anbefaling.

– Det er godt dokumentert at fisk er bra for både den fysiske og mentale helsa. Gode vaner etableres tidlig, derfor er jeg opptatt av å støtte sjømatprosjekter som gir barn både kunnskap og gode erfaringer, sier fiskeriministeren.

Han mener valg av sjømat på tallerkenen gir dobbelt gevinst ved at man får mer av det man bør ha mer av, og mindre av det man bør spise mindre av.

Støtten på seks millioner skal i første rekke rettes mot barn og unge, og både institusjoner, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner kan søke om penger til sjømatprosjekter. Sandberg åpner for å støtte også andre prosjekter så lenge de har som målsetting å skape stolthet over norsk sjømat og norske sjømatprodukter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Asia i dag: - Overraskende, ekstraordinært og enestående

USA stiller spørsmål ved Israels fredsvilje

Kontrollkomiteen kritiserer Vegvesenet

Har du fått med deg denne?

Tanken på datteren holdt ham i live
Under snømassene var det tanken på datteren som holdt Thomas T. Kleiven i live. Skredet etterlot ham i en dødsfelle.
00:55
Publisert: