«Hva mer ønsker dere? Det er så latterlig det dere gjør her at dere aner det ikke.»

Ordene kom fra en tydelig irritert fiskeriminister da han onsdag ble intervjuet av Fiskeribladet Fiskaren. I første del av intervjuet er det journalist Nils Torsvik som stiller spørsmål, mens det etterhvert er redaktør Øystein Hage som tar over.

- Kort fortalt er det snakk om en ekstra torskekvote der den eneste fiskeren som får denne kvoten i Troms er en sambygding av fiskeriminister Per Sandberg, sier Hage til DN.

  Var redd for å bli slått

Fiskeren er Rolf-Bjørnar Tøllefsen, som ifølge Hage i høst klaget på et avslag han hadde fått om denne kvoten. I januar ble avslaget gjort om og kvoten innfridd. 

- Det var tre-fire uker etter at Sanderg tiltrådte som statsråd, sier redaktøren og fortsetter:

- Det som gjør saken enda mer spesiell er at de to møtte hverandre på Gran Canaria i julen og diskuterte nettopp fiske på Senja.

Om statsrådens reaksjon i intervjuet sier Hage at den var overraskende.

- Vi hadde problemer med å holde oss alvorlig. Vi var redd slaget skulle komme! ler redaktøren og understreker at bladet ikke påstår at det har skjedd noe korrupt.

- Vi ba ham bare kommentere fakta. Og da ble vi skjelt ut.

  Påstått kameraderi

Per Sandberg har følgende kommentar:

- Hage tar feil om hva instruksen er. Instruksen dreier ikke om få øke kvotene, men rett og slett hvilken båt man kan bruke til å fiske den kvoten man får tildelt. Med instruksen fjerner vi et skjønn som har ført til forskjellsbehandling av fiskebåt-eiere, sier han til DN.

- Det påståtte kameraderiet handler om at jeg traff Tøllefsen da jeg var på ferie. I mine øyne skal det mer til for å kalle noe et vennskap. Avisa påstår også at vi er naboer. Det er 67 kilometer mellom husene våre, sier han.

I intervjuet med Fiskaren sier Sandberg at det er 6-7 kilometer mellom husene. Tallet har han i ettertid korrigert til å være 67. 

Når det gjelder arbeidet med instruksen har han følgede å si:

- Denne ble påbegynt før jeg tiltrådte som fiskeriminister, og problemstillingen har ikke blitt tatt opp med meg av verken Tøllefsen eller andre fiskebåt-eiere før instruksen ble fastsatt.

Redaktør: - Vi var redd slaget skulle komme!.mp4
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) i ampert intervju.
06:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.