Flyktningestrømmen fører til økt behov for kommunale boliger i Oslo. Hittil i år har kommunen kjøpt boliger for 270 millioner kroner, nesten alle på Vestkanten, skriver Finansavisen.

– Vi retter oss mot de vestlige bydelene. Frogner, Nordre Aker og St. Hanshaugen er bydelene vi har kjøpt mest i år. Frogner er den bydelen vi skal kjøpe mest i, sier Magnus Thun, som arbeider i boligkjøpsteamet i Boligbygg Oslo KF, til Finansavisen.

Selskapet eies av Oslo kommune og har ansvar for drift og utleie av de rundt 11.000 kommunale boligene i hovedstaden.

 «Gjengs leie»

Snittprisen for de 90 boligene kommunen har kjøpt i år er tre millioner kroner. Oslo kommune har sagt ja til å bosette 1.000 flyktninger i 2016 – 20 prosent av disse er mindreårige. Neste år ligger det an til at Oslo tar imot ytterligere 1.150.

– Det er ingen tvil om at flere flyktninger vil øke behovet for kommunale boliger, sier kommunikasjonssjef Kristin Øyen i Boligbygg Oslo.

Hun opplyser at leieprisen er «gjengs leie», som ligger litt under markedsleie.

Totalt skal kommunen kjøpe inntil 250 boliger i år for til sammen 885 millioner kroner. Samtidig skal kommunen selge boliger for 275 millioner kroner på Østkanten av Oslo, hovedsakelig i bydelene Grünerløkka, Sagene og Gamle Oslo.

Les også: «Pent brukte» Oslo-boliger opp 15 prosent på et år
 

Sverre (2) og Haakon (3) fikk egen leilighet dnPlus  (DN+)

Milliardbutikk på flyktninger dnPlus (DN+)


Flyktningpolitikkens gjørmebad dnPlus (DN+)

Søsken ble splittet dnPlus   (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.