Ifølge Klassekampen har selskapet, som er heleid av staten, nå investeringer på 12 milliarder kroner i skatteparadiser.

Dette til tross for at daværende næringsminister Trond Giske (Ap) i 2011 kritiserte praksisen da VG avslørte at selskapet den gang eide 2,4 milliarder kroner i skatteparadiser.

Trond Giske.
Trond Giske. (Foto: Elin Høyland)

– La meg si det slik: Vi kommer ikke til å gi flere selskaper anledning til å investere via skatteparadiser. Hva vi gjør med selskaper som allerede har fått gjøre det, må vi gjøre en vurdering av, sa Giske den gang.

Kommunikasjonsdirektør i Argentum, Ingibjörg Meyer-Myklestad, hevder de fikk klarsignal til å fortsette investeringene i skatteparadiser etter møter med Næringsdepartementet.

Ingibjörg Meyer-Myklestad, Argentum. Foto: Ilja C. Hendel
Ingibjörg Meyer-Myklestad, Argentum. Foto: Ilja C. Hendel (Foto: © Ilja C. Hendel)

– Vi hadde en dialog med Næringsdepartementet i 2011. Argentum var ikke i strid med føringene i eierskapsmeldingen, og vi ble ikke pålagt å gjøre noen endringer, sier hun.

Tidligere næringsminister Giske har følgende kommentar til saken: – Argentums svar og redegjørelse overfor Næringsdepartementet kan jeg derimot ikke ta igjen nå, uten å ha referatene fra møtene mellom selskapet og Næringsdepartementet, skriver han i en epost.

Les også: Død person var styremedlem i DNB-selskap

  «Nei, DNB Luxembourg hjelper ikke kundene med å unndra skatt»

Stormen i valutamarkedet har ikke vært sterkere siden 2011

Se DNtv:
Mæland: DNB avviste befatning med skatteparadis
Næringsminister Monica Mæland (H) fikk spørsmål om DNBs befatning med skatteparadiser, som er avslørt gjennom de såkalte Panama-papirene, da hun møtte i Stortinget onsdag.
00:29
Publisert:


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.