– Alt vi har bygget opp, er bygget opp på privat initiativ. Driftsstøtten på fem millioner er småpenger i denne sammenheng. Men de er helt avgjørende for vår nøytralitet: vi er en nøytral og uavhengig forening og skal ikke ha sterkere bindinger til industrien enn til andre, sier Jónas Einarsson, leder for Radiumhospitalets forskningsstiftelse og en av grunnleggerne av OCC, til avisen.

Senteret har som mål å utvikle banebrytende kreftbehandlinger ved hjelp av noen av Norges fremste kreftforskere. Staten ved SIVA eier 22 prosent av senteret, mens en rekke andre aktører har gått inn på eiersiden.

Driftsstøtten har blitt gitt av Innovasjon Norge-programmet Norwegian Centre of Expertise (NCE) siden 2007.

– Vi må forholde oss til statsstøtteregelverket. Den sier at klyngen kan få driftsstøtte gjennom NCE i maks ti år. For OCC er maksperioden nådd i 2017. Vi kan ikke utfordre regelverket fra EU, sier næringsminister Monica Mæland til avisen. (©NTB)

Les også:

- Åpenbart at lønnspakken ikke samsvarer med jobben som er gjort

Dette kan få oljeprisen til å stupe igjen

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.