Beslutningsforum for nye metoder avgjorde mandag at pasienter med føflekkreft med spredning, som ikke kan opereres, kan få en helt ny type behandling.

Behandlingen består av to medikamenter som gis i kombinasjon, en kombinasjon som pasientene i Norge hittil ikke har fått på grunn av svært høye kostnader. Innføringen av behandlingen i Norge vil koste mellom 27 og 45 millioner kroner årlig.

– Dette har god effekt på pasientene. Kombinasjonen av de to medikamentene gjør at kreftbehandlingen forsterkes og effekten øker, sier leder av Beslutningsforum, Lars Vorland til TV 2.

Kombinasjonsbehandlingen er bestående av medisiner som omtales som BRAF- og MEK-hemmere, som begge gjør at kreften utvikler seg saktere.

Føflekkreftforeningen mener forumets beslutning er svært gode nyheter.

– I dag er det mange som er glade. Dette gir flere mennesker muligheten til forlenget levetid, sier leder i Føflekkreftforeningen, Roald Nystad.

Norge er et av landene i verden med høyest forekomst av føflekkreft. Det er mellom 150 og 200 norske kreftpasienter som årlig er mulige mottakere av den nye behandlingen.

 

Les også: Skatteetaten advarer mot ID-svindelforsøk

Seerne rømmer «Senkveld»

Venter labert Iphone-salg

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet:

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: