50.000 ansatte er blitt sagt opp i Saudi Binladin Group, et av Midtøstens største entreprenørfirmaer og som ble grunnlagt av Osama bin Ladens far.

Selskapet har rundt 200.000 ansatte, og det er dermed en firedel av arbeidsstokken som nå må gå.

Ifølge den saudiarabiske avisen Al-Watan er alle de oppsagte utlendinger, og de har allerede fått ordre om å forlate kongedømmet, skriver avisen, med henvisning til anonyme kilder.

Noen av arbeiderne har gått i mer enn fire måneder uten å få utbetalt lønn, og den siste tiden har flere av dem holdt daglige demonstrasjoner utenfor selskapets kontorer. De har nektet å forlate landet uten å få sin rettmessige lønn, men har nå fått ordre om å dra, skriver avisen.

Saudi Binladin Gruop tjente godt på den økonomiske veksten i Saudi-Arabia de foregående ti årene, og står bak bygging av en rekke store infrastrukturprosjekter i landet, blant annet flyplasser, veier og skyskrapere. De fallende oljeprisene og de økonomiske nedgangstidene har omsider innhentet selskapet, i likhet med mange andre i samme bransje, og Binladin fikk i fjor et underskudd på nesten 100 milliarder dollar.

Selskapet ble etablert på 1930-tallet av Osama bin Ladens far. Osama bin Laden satt selv på en aksjepost i selskapet, i likhet med sine mer enn 50 søsken, men ble kastet ut i 1993. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.