Det bekrefter det italienske konsulatet i Oslo, melder VG.

– Vimercatis familie er varslet og er på vei til Norge, opplyser konsulatet søndag.

Pilotens identitet ble kjent i italienske medier lørdag.

44-åringen var kaptein og en av CHC Helicopters mest erfarne piloter, med bakgrunn fra det italienske forsvaret, skriver VG.

 I Norge hadde han gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant, som vil si at Luftfartsverket hadde gitt ham ansvar for å avgjøre om andre piloter var skikket til å fly, et ansvar som kun gis til svært erfarne piloter.

Sammen med en norsk kollega styrte han helikopteret som var på vei fra Gullfaks B-plattformen i Nordsjøen til Flesland lufthavn. Alle de 13 ombord omkom i styrten. 11 av de omkomne var norske, en var britisk og Vimercati var italiensk.

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera flyttet Vimercati til Norge for seks år siden og var bosatt i Bergen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tre Super Puma-flygninger lørdag

Slik skal de løse helikoptermysteriet

Industri Energi: Kostnadskutt svekker sikkerheten på norsk sokkel

Se DNTV:

Fortvilte Utøyanaboer: – Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: