Regjeringen vil gjøre arbeidspraksis til en del av introduksjonsprogrammet for nye innvandrere, sier innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Det er utrolig viktig å få folk i jobb. Jeg tror ærlig talt at de fleste som kommer til Norge, ønsker å jobbe, bidra og bruke sine evner på en god måte i det norske samfunnet, sa Listhaug under sin 1. mai-tale i Drammen.

Statsråden sier regjeringen vil foreslå ordningen i den kommende integreringsmeldingen. Hun sier praksisplassene blant annet kan opprettes i helsevesenet.

– De som sulter på sykehjemmene, gjør ikke det på grunn av mangel på mat, men på grunn av mangel på hender. Hvorfor ikke bruke de som nå skal inn i arbeid på å hjelpe syke og eldre? sa Listhaug. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Italiensk pilot omkom i helikopterstyrten

Brukte egen sorg i krisehjelpen

- Er denne middagen for smakløs for Donald?

Se DNTV:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: