Streikefaren i staten regnes som stor etter at tre av fire hovedsammenslutninger brøt forhandlingene med staten natt til søndag.

– Vi står svært langt fra hverandre. Dette handler om prinsipper, og da er det erfaringsmessig langt vanskeligere å møtes på midten enn når striden kun handler om kroner og øre, sier forhandlingsleder Tone Rønoldtangen i LO Stat til NTB.

Partene skal ha første møte hos riksmekler Nils Dalseide onsdag klokken 8. Hans frist for å hjelpe partene til enighet er satt til midnatt 25. mai.

Akademikerne Stat var den eneste av hovedsammenslutningene som ble enige med staten i år, mens både LO Stat, Unio Stat og YS Stat valgte å bryte forhandlingene.

De tre organiserer til sammen rundt 100.000 statsansatte. Dette inkluderer blant annet svært mange Nav-ansatte, store ansattegrupper i politiet, ansatte i skatteetaten, Tollvesenet, fengselsansatte, ansatte i universitets- og høyskolesektoren, ansatte i domstolene, jernbaneansatte, samt en stor andel av landets prester og meteorologer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Brudd i forhandlingene i staten


Brudd i lønnsforhandlingene for bryggeri- og mineralbransjen

Brudd i lønnsforhandlingene for bryggeri- og mineralbransjen


Nær 6.000 i streik fra lørdag

Fra skryt til streik dnPlus  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor