Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens pensjonsfond Utland på vegne av Finansdepartementet, flagger sin holdning til tre aksjonærforslag som gjøres overfor generalforsamlingen i ExxonMobil.

ExxonMobil er verdens største børsnoterte oljeselskap med en markedsverdi på omlag 370 milliarder dollar.

"NBIM vil stemme for de tre aksjonærforslagene som relaterer seg til endringer i klimapolitikken, krav om av uavhengig styreleder og inkludering av fullmaktsadgang i selskapsvedtektene", heter det i en melding tirsdag.

NBIM har lenge ment at det er uheldig at rollen som styreleder og toppsjef bekles av samme person.

"Vi anser rollene som styreleder og konsernsjef å være fundamentalt forskjellige og bør ikke innehas av samme person", heter det.

ExxonMobil er oljefondets 11. største investering. Per utgangen av 2015 var fondets eksponering på over 22,5 milliarder kroner. Det tilsvarer 0,78 prosent av oljeselskapet.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Vokser med Grandiosa

Lar det være frivillig å dra ut offshore  

Fusjonssmell og tøffe markeder for Halliburton  

Ida (100) satte verdensrekord på 100-meter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sterke følelser når et amerikansk cruiseskip for første gang på 50 år til i Cubas hovedstad Havanna
For første gang på over 50 år, kom et amerikansk cruiseskip til Cubas hovedstad Havanna, en hendelse som ikke gikk upåaktet hen.
00:57
Publisert: