Meldingen som ble lagt fram for halvannen måned siden, møter kraftig motbør. Den lukkede Facebook-gruppen «Barnehageopprør 2016» har fått 6.600 medlemmer, og i tillegg kommer altså førsteamanuensis Greve ved Høgskolen i Oslo og Akershus med sin kraftsalve mot kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

– Kunnskapsministeren raserer barnas barndom. Han fratar dem muligheten til å kunne leke uten tanke på at det skal komme målrettet læring ut av det, sier Greve. Hun er bekymret for at formell læring skal fortrenge leken i barnehagene.

Kritiserer strømlinjeforming av små barn

– Tida til barns frodige, kreative, selvinitierte lek skrumper inn. Det harmonerer dårlig med ambisjonene vi har for landet. Vi utvikler ikke kreative hjerner når barna skal strømlinjeformes fra de er to år gamle, fastslår Anne Greve.

Ett av punktene som har møtt særlig stor motstand er en veiledende norm for femåringers språkkunnskaper. Isaksen selv vedgår at dette er kontroversielt og at det er uenighet på det punktet. Samtidig sier han at normen er ment å være et verktøy barnehager eller barnehagenes eiere kan bruke dersom de ønsker det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Barnehager på ny kurs? dnPlus (DN+)

 
Bedre barnehage er ikke gratis dnPlus  (DN+)

Vil vrake barnetrygd og kontantstøtte dnPlus  (DN+)

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt fra DNtv:
Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:

Advokaten som forsynte seg av klientmidlene
Aage Mjeldheim var advokaten som brøt loven. Nå jobber han som privatetterforsker. – Fra å være kongen på haugen, datt jeg ned i en svart avgrunn, sier han.
05:54
Publisert: