Nærmere 300 tidligere Westerdals-elever har foreløpig takket nei til Westerdals' forlikstilbud.

Det bekrefter advokatene Therese Ljosdahl og Andreas Slettvoll i Steenstrup Stordrange, som representerer rundt 900 tidligere Westerdals-elever, overfor DN.

Privatskolen har satt frist til torsdag 12. mai til å takke ja til tilbudet. Elever som gikk tre år ved skolen i den aktuelle perioden vil eksempelvis få tilbakebetalt 40-60.000 kroner.

Westerdals tok høyere skolepenger enn regelverket tillot mellom 2002 og 2012, ofte rundt dobbelt så mye som lovens maksgrense.

I slutten av april tilbød Westerdals et forlik på totalt 50 millioner kroner for å få saken ute av verden: Westerdals tilbyr 50 mill. til tidligere elever

Advokat Slettvoll bekrefter at det nå blir tatt rettslige skritt på vegne av klientene som takker nei til skolens tilbud.

– Vi vil komme tilbake til dette når størrelsen på gruppen er helt avklart, sier han til DN.

– Cirka to tredeler av elevene velger å gå til sak. Det ligger an til å bli 6-700 personer, sier en av representantene for de tidligere elevene, Erling Løken Andersen, til E24.

Holder fast ved krav

De holder dermed fast ved det varslede kravet overfor skolen, Nicolai Løvenskiold og to andre Westerdals-topper.

Rundt 1300 tidligere Westerdals-elever har fremmet krav på over 110 millioner kroner mot privatskolen etter å ha betalt for høye skolepenger i en årrekke.

Les også: Krevde for mye i ti år dnPlus (DN+)

Tilbudet fra Westerdals er under halvparten av elevenes opprinnelige krav.

– Flere hundre tidligere studenter har allerede akseptert forlikstilbudet vårt. Vi tolker dette slik at det er mange som heller ønsker et forlik med et sikkert og raskt utfall enn en langvarig og usikker rettssprosess, skriver rektor Tine Widerøe i en epost til DN.

Sprikende anbefalinger

De to advokatfirmaene som representerer tidligere elever har nylig kommet med sine anbefalinger til klientene sine:

  • DLA Piper, som representerer rundt 400 tidligere elever, råder klientene til å takke ja til skolens tilbud.
  • Steenstrup Stordrange, som representerer rundt 900 tidligere elever, er mer tilbakeholdne.

Partner Andreas Slettvoll i Steenstrup Stordrange sendte et brev til de 900 klientene i forrige uke. I anbefalingen, som DN har tilgang til, skriver han at:

«Vi vil ikke fraråde noen å akseptere tilbudet, men vi vil heller ikke fraråde videre prosess».

Og videre:

«Vi tror bestemt vi vil vinne frem med en rettssak, men det tas sedvanlig forbehold om at det endelige utfallet kan være usikkert»

- Vi ønsker ikke å påvirke noen i den ene eller andre retningen. Det blir helt feil, når det er 900 enkeltpersoner, å gi en allmenngyldig løsning. Vi har gjort en vurdering av jussen, sier Slettvoll til DN.

Westerdals-rektor Tine Widerøe skriver at de merker seg at «begge advokatfirmaene ser usikkerhet ved å ikke akseptere forlikstilbudet vårt.»

– Vår vurdering var, og er, at høyskolen vil stå godt i en rettslig prøving av kravene. Det økonomiske utfallet av en rettssak anser vi å være veldig usikkert for den enkelte, noe studentenes advokater hos Steenstrup Stordrange også påpeker i sin analyse, skriver hun til DN.

– Vi er veldig glade for at advokatfirmaet DLA Piper, som representerer 400 tidligere studenter, var tydelige på at forikstilbudet vårt var godt og at de mener at det er stor risiko for at studentene ikke får noe mer penger ved å gå til retten, skriver Widerøe.

Krav fra staten: 56 mill.

De høye skolepengene på Westerdals kom frem denne våren i kjølvannet av DNs dokumentar om privatskolen og i forbindelse med Kunnskapsdepartementets granskning.

Les DN-dokumentaren her: Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud (DN+)

I tillegg til erstatningen til tidligere elever krever staten tilbake tilsammen 56 millioner kroner som ble gitt i stats- og studiestøtte i forbindelse med tre linjer ved Westerdals som ble drevet uten godkjennelse. Departementet har også anmeldt forholdene til Økokrim.

LES OGSÅ OM:

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater magasinetPlus (+)

Derfor er hun 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne d2Plus (+)

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst dnPlus (+)

 

SE PÅ DNTV:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(+)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.