– I tiden etter at rapporten ble lagt fram, ble man oppfattet som for lite ydmyk hvis man ikke la den til grunn for hva som hadde skjedd. Gjørv-rapporten ble en opplest og vedtatt sannhet, men det er mye der jeg ikke kjenner meg igjen i, særlig når det gjelder holdninger og kultur i politiet. Jeg synes rapporten er for bastant, sier Gjengedal til Aftenposten.

Rapporten fra 22. juli-kommisjonen var kritisk til politiets innsats for å redde ungdommer på Utøya. I en kronikk på Politiforum tar forsker Helge Renå tar et oppgjør med 22. juli-kommisjonens kritikk mot politiets aksjon. Han mener politiledelsen ikke uten videre bør legge konklusjonene i rapporten til grunn når de nå skal endre Politi-Norge.

– Kommisjonen leverte et grundig stykke arbeid med sin rapport, men det er ikke ensbetydende med at kommisjonsrapporten er fasiten på hva som fungerte og ikke 22/7, skriver Renå blant annet.

Gjengedal sier seg enig i deler av kritikken som kom, blant annet det som gjelder båtsituasjonen og kommunikasjonen mellom politidistrikter.

– Men jeg synes det er feil å fordømme hele Politi-Norge på bakgrunn av enkelthendelser den dagen, sier Gjengedal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor