Mandag sa 21 av 31 kommuner nei til sammenslåing, og også resultatene fra tidligere viser at kommunereformen ikke går på skinner. I Narvik ble det sogar satt bunnrekord med bare 12.5 prosents oppmøte.

Stortinget har vedtatt at det kan brukes tvang for å få gjennomført kommunesammenslåinger «i helt spesielle situasjoner», men opposisjonen avviser at bruk av tvang er aktuelt, skriver Nationen.

Samarbeidspartiet KrF kan imidlertid sørge for å gi regjeringen støtte for omfattende tvangsbruk hvis nødvendig.

– Det er ikke noe ønske om å bruke tvang, men vi er forpliktet til å ta en avgjørelse som gir en god reform, sier Geir Toskedal (KrF) som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.

Både SV, Ap og Sp avviser bruk av tvang, og Venstre er langt på vei enig, mens Toskedal sier at partiet er forpliktet til å vurdere tvangsbruken, noe som vil gi Sanner flertall for bruk av tvang hvis nødvendig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.