Saken er oppdatert.

Forhandlerne fra de fire borgerlige partiene gjenopptok forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett i 20-tiden torsdag.

Forhandlingene hadde stanset helt opp tidligere på dagen etter utspill fra Frps stortingsgruppe om at de ønsket omkamp om flypassasjeravgiften.

Senere opplyste Limi til VG at gruppestyret i stortingsgruppen hadde vedtatt å stille seg bak forslaget til revidert budsjett, inkludert flypassasjeravgiften.

– Vi må innse at det ikke blir noe tema nå, uttalte Limi på vei inn til forhandlingene, på spørsmål om flypassasjeravgiften nå var ute av forhandlingene.

– Ikke snudd

Limi avviste samtidig at Frp har snudd i saken.

– Frp har ikke snudd. Vi har innsett at dette ikke er et tema nå, nå skal vi forhandle om revidert budsjett, uttalte en ordknapp Limi etter å ha fått spørsmål om bråket som har blitt skapt det siste døgnet etter uttalelser fra stortingsgruppen.

Tilbake på sporet

Møtet mellom de fire partiene varte kun en halvtime torsdag kveld. Høyres forhandler Svein Flåtten fastslo på vei ut at forhandlingene nå var kommet tilbake på sporet, og at flypassasjeravgiften ikke hadde vært et tema under møtet.

– Vi har tapt litt tid, men nå kan vi sette kreftene inn på å finne løsninger innen fristen vi har i starten av neste uke. Nå er vi over på å diskutere det som revidert budsjett inneholder, uttalte Flåtten.

Mer til ledighet

Venstre og KrF hadde i forkant gjort det klart at de ikke ville gjenoppta forhandlingene før de fikk en felles avklaring om flypassasjeravgiften fra de to regjeringspartiene.

– Vi har fått en avklaring i den forstand at den ikke er løftet inn her, sier KrFs forhandler Hans Olav Syversen til NTB.

Verken Syversen eller Venstres forhandler Terje Breivik ville torsdag kveld kommentere uroen og uklarheten Frp har skapt det siste døgnet.

Syversen sier KrF og Venstre under møtet kom med tilbakemeldinger på det siste tilbudet fra regjeringspartiene, og at de nå avventer regjeringspartienes respons på dette. De fire partiene har frist på seg til å bli ferdige med forhandlingene innen mandag klokken 15. Foreløpig er det ikke avtalt noe nytt forhandlingsmøte.

Syversen sier det mest sentrale kravet for KrF i forhandlingene er flere tiltak og mer penger for å bekjempe den økende arbeidsledigheten på særlig sørvestlandet.

Breivik sier det viktigste for Venstre er å styrke ulike tiltak som sikrer sysselsetting og grønn vekst. Venstre er også opptatt av å redusere oljepengebruken som regjeringen har lagt opp til i budsjettforslaget. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

Vil forsikre seg om at norsk lakseoppdrett er bærekraftig

Hva EU egentlig gjør  (DN+)

  - Et kraftig negativt sjokk som har truffet økonomien(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.