Da hadde 814.000 mennesker her i landet sin hovedjobb i statlig, kommunal og fylkeskommunal forvaltning, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det tilsvarer 31,5 prosent av alle sysselsatte i Norge. I overkant av 1,77 millioner sysselsatte jobbet i privat sektor.

Størst og lavest

Andelen sysselsatte i offentlig forvaltning var høyest i Troms med 43,6 prosent, fulgt av Finnmark og Nordland med henholdsvis 42 og 39,9 prosent.

Lavest andel sysselsatte i offentlig forvaltning var det i Oslo med 26 prosent. Andre fylker med lav andel i offentlig forvaltning var Rogaland (26,9 prosent) og Akershus (28,2 prosent).

Statlig forvaltning

Ser man bare på statlig forvaltning, hadde Troms også den høyeste andelen sysselsatte i denne delen av forvaltningen med 18,9 prosent.

Oslo hadde den nest høyeste andelen (16 prosent).

Lavest andel hadde Rogaland med 7,4 prosent, fulgt av Møre og Romsdal og Buskerud med henholdsvis 8,2 og 8,6 prosent. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Omsetningen av «tjukkasskoen» har doblet seg hvert år siden 2011

– Redsel er ikke noe for meg magasinetPlus (DN+)

Kjemper om digital renholdstrone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor