Bakteppet for forhandlingene er økende arbeidsledighet og en norsk økonomi i svak vekst.

I forslaget til revidert budsjett satte regjeringen derfor av 900 millioner kroner ekstra til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet.

Summen ikke klar

Den eksakte summen for tiltakspakken er ikke klar, men etter det VG får opplyst vil pakken havne på godt over 1 milliard kroner. Det betyr at det må ha kommet inn minst 100 millioner kroner ekstra på bordet i forhandlingene.

Lørdag kom forhandlingene i gang igjen, etter avsporingen som skyldtes Frp-innspillet om å droppe den omstridte flypassasjeravgiften.

Frist til mandag

Søndag klokken 10 møttes regjeringspartiene og samarbeidspartiene på Stortinget for å fortsette forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. De har frist til mandag til å komme til enighet.

Budsjettforhandlinger mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF har ofte overskredet alle frister, men i vår skal partene øyne håp om å bli ferdige i tide.

– Vi har hatt et veldig godt og konstruktivt møte. Mange innspill er gjennomgått og diskutert. Partene har gitt hverandre noen nye utfordringer, sa finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) etter lørdagens forhandlingsmøte. Han beskrev tonen under møtet som god. (©NTB)

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Omsetningen av «tjukkasskoen» har doblet seg hvert år siden 2011

– Redsel er ikke noe for meg magasinetPlus (DN+)

Kjemper om digital renholdstrone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor