- Til tross for økningene, ligger tiltakene mot ledigheten fremdeles to milliarder under Arbeiderpartiets tiltakspakke som vi la fram i vårt alternative budsjett ifjor høst, sier Tore Hagebakken, som representerer Ap i finanskomiteen på Stortinget.

Han mener enigheten som ble presentert mandag, bekrefter at innsatsen i regjeringens opprinnelige forslag til revidert budsjett var altfor svak.

Regjeringen foreslo i revidert budsjett å bruke til sammen 900 millioner kroner til målrettede tiltak på Sørlandet og Vestlandet. I avtalen som mandag ble inngått med KrF og Venstre, er partene blitt enige om en ytterligere økning slik at det til sammen settes av over 1 milliard kroner.

Hagebakken viser til ferske ledighetstall fra Statistisk sentralbyrå mandag, som viser at ledigheten gikk opp med 3.000 fra desember til mars. Ledigheten er dermed på 4,7 prosent, ifølge de sesongjusterte tallene i arbeidskraftundersøkelsen.

- Dette understreker alvoret i situasjonen. Arbeiderpartiet vil legge frem en langt mer offensiv satsing på tiltak mot ledigheten når vi om kort tid presenterer vårt alternativ til revidert nasjonalbudsjett, sier Hagebakken.

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:

Les også

- Slår ihjel følelsen om at ting begynner å akselerere

Går inn i undertøyskampen dnPlus  (DN+)

– Nå må da maten snart komme? Vi er jo nesten alene i lokalet?  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.